Čerstvo pražená 100% Arabika. Jemná telnatá káva s nízkou aciditou, so sladkastou orieškovou príchuťou a veľmi príjemnou vôňou.
Jemná telnatá káva s nízkou aciditou, so sladkastou orieškovou príchuťou a veľmi príjemnou vôňou. Svetlým pražením v nej zostáva pomerne vysoký podiel kofeínu. V našej kaviarni z nej pripravujeme všetky mliečne kávy. Brazílska káva nie je vysoko pestovaná. Rastúce výšky v Brazílii sa pohybujú ... zobraziť viac Jemná telnatá káva s nízkou aciditou, so sladkastou orieškovou príchuťou a veľmi príjemnou vôňou. Svetlým pražením v nej zostáva pomerne vysoký podiel kofeínu. V našej kaviarni z nej pripravujeme všetky mliečne kávy. Brazílska káva nie je vysoko pestovaná. Rastúce výšky v Brazílii sa pohybujú od 2 000 stôp až 4 000 stôp, čo je ďaleko za hranicou 5 000 plus potrebných pre jemné kávy vyrábané v strednej Amerike, Kolumbii a východnej Afrike. Nižšie nadmorské výšky znamenajú, že Brazílska káva má relatívne nízky obsah kyslosti. Majú radšej tendenciu byť okrúhle, sladké a dobre odtienené. Najlepšie odrody z týchto káv sa obchodujú ako Santos 2, alebo ak káva pochádza výlučne zo stromov bourbonovej odrody, Bourbon Santos 2. Santos je názov trhu odkazujúci na prístav, cez ktorý sú tieto kávy tradične dodávané. V špeciálnych kaviarenských menu sa číslo zvyčajne vynecháva, takže uvidíte kávu jednoducho označenú ako Brazil Bourbon Santos alebo Brazil Santos (ako aj v našom prípade). Riziká a odmeny za suché spracovanie: Keď sa káva usuší vo vnútri ovocia, keďže väčšina klasických brazílskych káv je, veľa vecí sa môže pokaziť. Zrná vo vnútri ovocia sú rukojemníkmi, a zdravie vo všeobecnosti závisí od zdravia ovocia, ktoré ho obklopuje. Ak sa ovocie hnije, káva bude chuť zhnitá alebo fermentovaná. Ak mikroorganizmy napadnú ovocie počas hniloby, do šálky sa prenesie ťažká alebo lieková chuť. Niektoré krajiny východnej Európy však vyslovene hľadajú tieto chute. Spracované suchým procesom, scr. 17/18
© 2025 lokalnytrh.sk Všetky práva vyhradené